Change language

Flygblad över Berlin kommer tillbaka!

Se Stefan Andersson hos oss nästa år, då gör publiksuccén Flygblad över Berlin comeback! Det är en musikalisk berättelse från krigsåren, där du kliver in i en kittlande värld med spioner, smugglare och människor som sökte makt och äventyr. Människor som fick uppleva kärlek, hat, glädje och sorg. Människor som blint följde order och de som följde sitt hjärta.  

Stefan omger sig med ett tight 6-mannaband och skådespelare som tillsammans bjuder på en hisnande kväll med spänning, många skratt, en del tårar, god mat och härlig musik. Varmt välkommen!

Om föreställningen

Föreställningen ”Flygblad över Berlin” handlar om människor som följde order och de som följde sitt hjärta. Vi får stifta bekantskap med statsmän, spioner, kullagersmugglare, soldater, civila och Stefans egen morfar som flydde från Norge till Sverige. Stefan Andersson har lagt ett pussel av minnen, intervjuer, artiklar och arkivmaterial. Han har skapat en underhållande och emotionellt stark föreställning som berör hela vårt känsloregister. Med musik, allvar och kärleksfull humor, tar Stefan Andersson oss från Per-Albin Hanssons radiotal när kriget bröt ut till sista krigsdagen då den tyska ubåten 3503 dök upp i Göteborgs skärgård. Välkommen till en tid vi inte får glömma.

”Så glad att vi kan sätta upp föreställningen igen, säger Stefan Andersson. Vi möter återigen min morfar, vars historia gav inspiration till att skriva ”Flygblad över Berlin. Min morfar flydde från det ockuperade Norge. Jag minns samtalen med honom, eller rättare sagt bristen på samtal. Kanske minns jag bäst känslan han utstrålade när han sa – Vi pratar inte om det där. Den tystnaden lärde mig mycket. Skam och skuld förtär. Heder och ansvar lär. Tack morfar”   

Ensemble;
Stefan Andersson: sång och gitarr
Magnus ”Moffa” Thörnqvist: gitarr och sång
Sebastian Hankers:
bas och sång
Erika Risinger: fiol och sång
Michael Edlund: trummor
John Lönnmyr: keyboard
Jan Bjerger: trumpet
Gunnar Pedersen: skådespelare

 

 

meny

Vår köksmästare Daniel har tillsammans med våra kockar komponerat en smakfull middag speciellt för kvällen.

Läs mer om menyn

Om Stefan Andersson

Stefan Andersson skrev skivkontrakt med Marie Ledin och Record Station 1990 och två år senare slog han igenom med singeln Catch the moon. Albumet toppade alla listor och gav Stefan en Grammis som ”Årets nykomling” 1992. Därefter följde flera album och turneer i Sverige och Europa.  Sedan ca 15 år spelar Stefan framför allt historiska föreställningar som Marstrandsfånge No 90 Kleist, Skeppsråttan, Teaterkungen, Made in China, och Flygblad över Berlin.

2008 tog karriären och låtskrivandet en ny riktning. På båtsemester på Marstrand upplevde Stefan en magisk minut under en guidning på Carlstens fästning. Historiens vingslag bokstavligen svepte in och Stefan bestämde sig där och då att göra en platta under eget bolag och en föreställning om fångarna som suttit på Carlstens fästning. Marstrandsfånge No 90 Kleist blev succé och lockar fortfarande tusentals gäster varje år.

Med avstamp i No 90 Kleist har Stefan utvecklat ett unikt koncept där vår svenska historia tolkas genom underhållning. Han har gjort ytterligare fyra historiska album.Till varje platta har Stefan satt upp föreställningar på olika platser. ”Teaterkungen” om Gustav III, ”Skeppsråttan” om det gamla Göteborg och 2014 tog han steget in på krogscenen med ”Made in China” som spelades i 5 säsonger på Kajskjul 8. Albumet släpptes i januari 2015 och singeln ”Det betyder ingenting” låg på SRs B-lista den våren.

2019 satte han upp nästa föreställning på Kajskjul 8. Och en tillhörande platta spelades in. Med ”Flygblad över Berlin”, som reflekterar över Sveriges politiska balansgång under andra världskriget, fortsätter Stefan på banan med musik kopplad till berättelser och handling.  Föreställningen har nypremiär 17 januari 2025.

2023 spelades en uppdaterad jubileumssäsong, Made in China 2.0 på samma plats. Föreställningen var en del av firandet av Göteborg 400 år.

Hösten 2023 gavs tre kvällar med nyskrivna, flamencodoftande ”Vykort från Albayzin” på Stora Teatern I Göteborg. Plattan är i skrivande stund under inspelning och släpps i höst.  Januari till mars 2024 spelades Teaterkungen i ny exklusiv kostym med stor ensemble och påkostad scenografi på Kajskjul 8 i Göteborg.

Stefan fick Lasse Dahlqviststipendiet 2010, Jubelfondens visstipendium 2012 och Fred Åkerströmspriset på Västerviks visfestival 2012. 20-årsjubileumet 2012 firades med 4 föreställningar på Lorensbergsteatern i Göteborg samt en liveplatta, med tillhörande cd-bok, ”En Samlad Stefan”. 2021 och 2022 var han ciceron och artist under SVTs valborgskonserter.

Biljetter & priser

• Åldersgräns 18 år.
• Bordsplacering görs i bokningsordning.
• Betalda biljetter återlöses ej.
• Begränsat antal rullstolsplatser finns och bokas alltid via telefon.
• Garderobsbiljett kostar 30 kr vid förköp, på plats 35 kr.

Företags- och gruppbokning

Tider
  KVÄLLENS UPPLÄGG cirkatider
 • 18.00
  Dörrarna öppnas
 • 18.50
  Förrätt serveras
 • 18.50
  Gästerna välkomnas från scen
 • 19.30
  Huvudrätt serveras
 • 20.10
  Akt 1
 • 21.10
  Dessert
 • 22.00
  Akt 2
 • 23.00
  Bar och musik!
 • Tack för ikväll!
Press