Change language
09 October 2018

Stefan Andersson tillbaka med helt ny föreställning!

Flygblad över Berlin. En ny föreställning av och med Stefan Andersson.

Nu släpper vi biljetter till en av nästa års mest omtalade föreställningar. Stefan Andersson är tillbaka i januari med en helt ny musikalisk berättelse om andra världskriget. ”Flygblad över Berlin” är en föreställning i två akter som rör sig från krigsutbrottet 1939 till fredens klockringningar 1945. Den handlar om människorna som följde order och de som följde sitt hjärta, om personliga möten och politiska händelser. Personligt tolkade med musik och berättelser som berör med både allvar och humor.

– Det är ett krig som är svårt att förstå sig på, som fortfarande gör ont, som andas skuld och skam men också förlåtelse, lärdom och hopp. Ett krig där Sverige gick politisk balansgång, säger Stefan Andersson.

Föreställningen har en ram av politiska händelser men fylls av personliga möten som ger dem liv. Som när Torgny Segerstedt gjorde sig ovän med Herman Göring och blev uppläxad av den svenska regeringen. Eller lokföraren som körde tåget med soldater till strid, så långsamt att de som ville kunde hoppa av. Och följ med nattåget genom Polen där SS-officer Gerstein lättar sitt hjärta för den svenske diplomaten von Otter. Detta i hopp om att världens ögon skulle öppnas om neutrala Sverige avslöjade massmorden, genom att få de allierade att släppa flygblad över Berlin.

Föreställningen är en betraktelse genom dåtidens glasögon, men som reflekterar genom att kasta ett öga på nutidens facit. Välkommen till en tid vi inte får glömma.

 

Om Stefan Andersson

Efter att Stefan Andersson fick skivkontrakt med Record Station 1990 gick karriären spikrakt uppåt. Albumet ”Emperors day” med bland annat ”Catch the moon” toppade alla listor, Stefan fick en Grammis som följdes av låtar som ”Under a low ceilinged sky” och ”Anywhere is Paradise”.

1997 släpptes Stefans första album på svenska, med bland annat låten ”Välkommen” där han hittade fram till en ny publik. Efter ytterligare ett par plattor tog låtskrivandet en ny riktning. Under en båtsemester på Marstrand upplevde Stefan en magisk minut under en guidad visning av Carlstens fästning. Stefan bestämde sig för att göra en platta och en föreställning om fångarna som suttit på Carlstens fästning.

Stefan utvecklade ett eget koncept där han tolkar vår svenska historia med underhållning och till varje platta har Stefan satt upp föreställningar på olika platser. Efter föreställningen med ”No 90 Kleist” på Carlstens Fästning har han gjort ”Teaterkungen” om Gustav III och ”Skeppsråttan” om det gamla Göteborg, samt ”Made in China” som nu har spelats i fem säsonger på Kajskjul 8.

Nu är han på gång med sin femte föreställning ”Flygblad över Berlin” som har premiär på Kajskjul 8 i januari 2019. Mycket tack vare sina fina historiska tolkningar har Stefan fått Lasse Dahlqviststipendiet 2010, Jubelfondens visstipendium 2012 och Fred Åkerströmspriset på Västerviks visfestival 2012.

Om Kajskjul 8

Kajskjul 8 är en intim scen för storslagen underhållning. Genom åren har en rad av våra mest folkkära artister stått på scen, bland annat Petra Mede, Mia Skäringer, Tommy Körberg, Jerry Williams, Galenskaparna, Pistvakt och Stefan Andersson. Såväl publiken som artisterna uppskattar den personliga atmosfären som präglar Kajskjul 8. Läs mer via www.kajskjul8.se 

Biljettinformation:

Biljetter via www.kajskjul8.se, telefon 031-10 75 50 eller mail: bokning@kajskjul8.se

Vi har bjudit på underhållning, föreställningar, krogshower och events i över tjugo år. Det är ett föränderligt hus där vi förenar upplevelser med omsorgsfull och kvalitativ mat efter säsongens råvaror.

Missa inga erbjudanden

Starta en prenumeration på vårt nyhetsbrev och få förhandserbjudanden och nyheter direkt i din inkorg.