Change language

Stefan Andersson - Flygblad över Berlin

##
OBS! 29 aug flyttad till 16 jan, 28 aug till 15 jan

Succéföreställningen med Stefan Andersson är tillbaka.

Vi är glada att hälsa Stefan Andersson välkommen tillbaka med sin musikaliska berättelse från krigsutbrottet 1939 till fredens klockringningar 1945. Biljetterna till succéföreställningen ”Flygblad över Berlin” sålde snabbt slut. Nu har du chans att boka biljetter till nypremiären i januari 2020. Missa inte Stefan Anderssons tolkning av andra världskriget, om personliga möten och politiska händelser.

Om föreställningen

Föreställningen ”Flygblad över Berlin” handlar om människor som följde order och de som följde sitt hjärta. Vi får stifta bekantskap med statsmän, spioner, kullagersmugglare, soldater, civila och Stefans egen morfar som flydde från Norge till Sverige. Stefan Andersson har lagt ett pussel av minnen, intervjuer, artiklar och arkivmaterial. Detta har skapat en underhållande och emotionellt stark föreställning som berör hela vårt känsloregister. Med musik, allvar och kärleksfull humor, tar Stefan Andersson oss från Per-Albin Hanssons radiotal när kriget bröt ut till sista krigsdagen då den tyska ubåten 3503 dök upp i Göteborgs skärgård. Välkommen till en tid vi inte får glömma.

 

Bandmedlemmar

Stefan Andersson: sång och gitarr
Sebastian Hankers: bas och sång
Magnus ”moffa” Törnqvist: gitarr och sång
Erika Risinger: fiol och sång
Michael Edlund: trummor
keyboard
Gunnar Pedersen: skådespelare

 

 

kvällens meny

Kvällens föreställning handlar om en tid som var, kvällens meny är komponerad här och nu med klassiska råvaror av bästa sort. Kärleksfullt tillagade från grunden med en liten tanke på Stefan Anderssons berättelser.

meny

Om Stefan Andersson

När skivbolaget Record Station skrev kontrakt med Stefan Andersson 1990 tog karriären fart. Stefan fick en grammis för sitt första album ”Emperors day” och låtarna ”Catch the moon”, ”Under a low ceilinged sky” och ”Anywhere is Paradise” tog plats på landets topplistor. När Stefans första svenska album kom 1997 hittade han en ny publik.

Efter ytterligare ett par plattor tog låtskrivandet en ny riktning. Under en guidad visning av Carlstens fästning på Marstrand föddes idén till ”No 90 Kleist”. En platta och en föreställning om fångarna som suttit på Carlstens fästning. Han följde upp med ”Teaterkungen”, ”Skeppsråttan” och ”Made in China”. I vintras hade han premiär för ”Flygblad över Berlin”, hans senaste och kanske hittills mest hyllade föreställning.

Tack vare sina fina historiska tolkningar har Stefan fått Lasse Dahlqvist-stipendiet 2010, Jubelfondens visstipendium 2012 och Fred Åkerströmspriset på Västerviks visfestival 2012.

 

Biljetter & priser

• Åldersgräns 18 år.
• Bordsplacering görs i bokningsordning.
• Betalda biljetter återlöses ej.
• Begränsat antal rullstolsplatser finns och bokas alltid via telefon.
• Garderobsbiljett 25 kr, kan även förköpas vid köp av biljett.

Företags- och gruppbokning

Speldatum
Datum
Middag + föreställning
Tider
  KVÄLLENS UPPLÄGG cirkatider
 • 18.00
  Dörrarna öppnas
 • 18.50
  Till bords
 • 19.00
  Förrätten serveras
 • 19.20
  Stefan välkomnar från scen
 • 19.40
  Huvudrätt serveras
 • 20.20
  Akt 1
 • 21.20
  Dessert & kaffe serveras
 • 22.00
  Akt 2
 • 23.00
  Bar & musik
Press

Angående Covid-19 och ditt besök hos oss

Kajskjul 8 följer noggrant händelseutvecklingen av Covid-19 och agerar enligt myndigheternas direktiv och riktlinjer. Vi har fokus på våra gästers säkerhet, hålla avstånd och arbetet med hygien. Med tillförsikt börjar vi nu blicka framåt och vi hoppas på ett bättre utgångsläge!