I “Bibeln – en humormusikal” bjuder Solala på en galen, frustande och färgsprakande musikalisk humorresa, ända från universums skapelse till Jesus allra bästa hits. Text och musik skapad av Solala.
Regissör: Hans Marklund
Hans är en av Sveriges mest anlitade regissörer och koreografer med ett brett spektrum. Han har satt upp shower, musikaler, pjäser och galor i över 45 år. Från 1987 till 2014 skapade han alla shower på Hamburger Börs med artister som Jerry Williams, After Dark, Lill-Babs, Björn Skifs, Lena Philipsson, Peter Jöback, Labero, Jill Johnson, Tommy Körberg och många många fler.
Hans regisserade och satte upp humorgruppen R.E.A som underhöll publiken både i Stockholm och i Göteborg under 15 år. På Kajskjul 8 har Hans bl a regisserat flera av Arvingarnas krogshower samt Morrongängets show.
Hans och Anders Lundin har skrivit flera pjäser för Uppsala Stadsteater, nu senast ”OlofOlof”. Han är även aktuellt med Petra Nielsens soloshow, samt pjäsen ”Den Unge Jussi” på Stadsteatern i Stockholm. Hans ligger också bakom succémusikalen ”De E Det Här Vi Kallar Kärlek” som bygger på Lasse Holms och Torgny Söderbergs alla schlagerlåtar från 80-talet.

Ensemble
Olle Bergel
Anders Gabrielson
Jens Lindvall
Ida Löfholm
Johan Gund – Kapellmästare
Pär Öjerot – Gitarr
Malin Almgren – Trummor
Rebecka Tholerus – Bas
Tider
Förrätt
Rödbetscarpaccio med ruccola, tahinidressing, parmesan och rostad frödukkah.
Huvudrätt
Helstekt nötinnanlår med ugnsrostad kulpotatis, basilika- och en vitvinssås samt grönsaksragu på zucchini, aubergine och paprika.
Vegetariskt alternativ: Sojafärsbiff med sotad lök, ugnsrostad kulpotatis, basilika- och en vitvinssås samt grönsaksragu på zucchini, aubergine och paprika.
Dessert
Himmelsk dessert – Kolakaka med chokladganache, marshmallows och saltkolasås.
Valfritt menyalternativ
3-rättersmeny, 495 kr
Förrätt, huvudrätt och dessert.
2-tvårättersmeny, 415 kr
Förrätt och huvudrätt.
TILLÄGG
Liten charkbricka, 159 kr
3 sorters kallskuret, färskostcrème, grillad paprika, oliver, cornichons, vindruvor, hembakad focaccia och fröknäcke.
Liten ostbricka, 159 kr
3 sorters ostar, grön tomatmarmelad, grillad paprika, oliver, cornichons, vindruvor, hembakad focaccia och fröknäcke.
Stor ost- och charkbricka (1–2 pers), 289 kr
3 sorters kallskuret, 3 sorters ostar, färskostcrème, grön tomatmarmelad, grillad paprika, oliver, cornichons, vindruvor, hembakad focaccia och fröknäcke.
Himmelsk dessert, 125 kr
Kolakaka med chokladganache, marshmallows och saltkolasås.
Tre små tryfflar, 95 kr
Mörk choklad med Borghetti, vit choklad med hallon, samt mjölkchoklad med Cointreau.
Endast förköp gäller!
Vinpaket
Vi erbjuder ett noggrant utvalt vinpaket som passar till rätterna. Vill du byta till öl – säg bara till personalen. Paketet inkluderar en välkomstskål, vin till förrätten och vin till varmrätten.
Vinpaket
Välkomstdrink: 1 glas Cerro Cava Organic
Förrättsvin: 1 glas Leth Grüner Veltliner
Varmrättsvin: 1 glas Lavau Koudiat Cotes du rhone
Dessertvin 5 cl: Monbazillac Jour de Fruit
Kaffe
Pris: 475 kr
Vinpaket måste förbeställas.
Drycker
Vill du fira något eller ha en bubblig start på kvällen, kan du förköpa en flaska som serveras vid ditt bord.
En flaska mousserande:
Cerro Cava Organic
Pris: 509 kr
En flaska vitt:
Leth Grüner Veltliner
Pris: 575 kr
En flaska rött:
Lavau Koudiat Cotes du rhone
Pris: 615 kr
Solala
En vinterkväll 2012 träffades tre vänner hemma i ett trångt och stökigt kök i Göteborg. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Nu, tio år, miljoner visningar och hundratals konserter senare är de Sveriges största vokalakt. Solala beskrivs som en vokal powertrio. Med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument har de skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta.
Publiken har via deras sångvideos från köket växt lavinartat under åren och har gått från köket till konserthusturnéer genom hela Sverige och har bland annat gjort mellanakten i finalen på Melodifestivalen 2018 och gästat Allsång på Skansen.
De har släppt fem album och 2019 släppte de också ”Solala: vol. 1”, en bok med deras arrangering, instruktioner till att göra ditt eget kökspercussion och mycket mer.
I serien ”Solala Sessions” gör de vokala köksversioner tillsammans med svenska artister såsom Tommy Körberg, Magnus Carlsson, Edda Magnasson, Bo Sundström och Helen Sjöholm. Deras video med Ted Gärdestads ”Come give me love” tillsammans med Helen Sjöholm visades närmare två miljoner gånger på bara några dygn.
Även om Solala är kända som sångarna vid köksbordet finns gott om andra kompetenser i gruppen: Anders är i grunden saxofonist, Olle pianist och Jens är utbildad till skådespelare på Teaterhögskolan i Malmö.
Ida & Johan
Ida Löfholm är född och uppvuxen i Lidköping. Hon är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och har arbetat på bland annat Riksteatern, Teater Tribunalen och Teaterrepubliken. Hon är skådespelerska, sångerska och regissör. Sedan några år bor hon i Uppsala och syns ofta med den uppländska frigruppen Östfronten, i flera hyllade musikaliska föreställningar t ex Trollkarlen från Chicago.
Johan Gund kommer från Stöllet i norra Värmland. Han är utbildad vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och arbetar som lärare och frilansande musiker. Tidigare har han varit musiker och kapellmästare på Säffleoperan och Wermland Opera. Han har även jobbat på musikhögskolorna i Göteborg och Ingesund som lärare. Han hade under många år jazzkvartetten Hi Hank! tillsammans med Anders i Solala.
Allmän information
- Åldersgräns 18 år eller 15 år i målsmans sällskap.
- Bordsplacering görs i bokningsordning.
- Betalda biljetter återlöses ej.
- Begränsat antal rullstolsplatser finns och bokas alltid via telefon.
- Garderobsbiljett kostar 30 kr vid förköp, på plats 35 kr.
- Bokning för grupper gör du här
Enbart show