Change language
09 May 2023

Queens – a tribute to the music of Queen

Efter vårens hyllade publik och kritikerrosade turné runt om i landet är det nu klart att ”Queens – en hyllning till Queen” gästar Kajskjul 8 i höst. Det blir två exklusiva shower i Göteborg lagom till 50-årsjubiléet av inspelningen av Freddie Mercury´s och Queens debutskivan. Fyra av landets främsta sångerskor Nina Söderquist, Anna Sahlene, Karin Funk och Anna-Mia Bonde fortsätter att hylla den legendariska gruppen med ett helt nytt grepp.

”Queens” gästar Kajskjul 8 i Göteborg den 23 och 30 september 2023. Biljetterna släpps via www.kajskjul8.se

”Drottningarna gör en lysande och genialisk tolkning av Queens låtskatt”, Bohuslänningen.

”Det är verkligen ett otroligt drag i salongen”, Eskilstuna Kuriren.

”Det är en fröjd att lyssna på!”, 5/5 På Scen.

”Det är magiskt… får håren på armarna att resa sig och när sista tonen ebbat ut jublar publiken”, 4/5 Du i Fokus.

”Queens – en hyllning till Queen” är en hyllning till legendariske Freddie Mercury och Queen tolkas av fyra kvinnliga vokalister Nina Söderquist, Anna Sahlene, Karin Funk och Anna-Mia Bonde. Tillsammans med kapellmästare Martin Olsson och musiker ur den absoluta sverigeeliten utlovas en musikalisk och visuell upplevelse som går utanför vad man traditionellt förknippar med originalet. Showen tar sig an musiken på ett sätt som utan att tappa sin igenkännlighet lyfter Queens låtskatt till oanade höjder. Från de mest smäktande balladerna till hitsen som garanterar såväl allsång som spontandans.

-Vi är alla uppväxta med musiken, det är en mäktig låtskatt vi ska välja ur och en ära att tillsammans med vårat fantastiska band ta några av världens bästa låtar vidare i vår speciella och egna tolkning på ett nytt överraskande sätt, detta kommer att bli så häftigt och så roligt att gästa Kajskjul 8 i Göteborg, säger Nina, Anna, Karin och Anna-Mia sjungandes i kör.

Nina Söderquist – Slog igenom för den breda massan med vinsten i tv-serien West End Star där hon vann en huvudroll på Londons West End. Med många hundra gig i ryggen, rockturnéer med bl.a. Kee Marcello, gästspel i just Queen-shower med Peter Johansson, medverkande i melodifestivalen och otaliga showproduktioner, har Nina välförtjänt fått smeknamnet Sveriges Rockdrottning.

Anna Sahlene – Många år efter sin debut som ”Anna” i ”Alla vi barn i Bullerbyn” har Anna hållit sig kvar som en uppskattad och folkkär artist. Senast i år tog hon sig till final i Estlands melodifestival, samma land hon tävlade för i Eurovision när hon fick sitt internationella genombrott med låten ”Runaway” 2002. Förutom sina hits från både svenska, norska och estninska melodifestivalen är Anna också en flitigt anlitad röstskådespelare.

Anna-Mia Bonde – Multifacetterad sångerska med över 30 års erfarenhet av show, turnéer, musikal och TV. Hon har sjungit med och bakom de flesta namnkunniga artisterna i landet samt porträtterat Anni-Frid från ABBA över hela världen och tvåfaldigt grammisnominerad ihop med rockpionjärerna ”The Nightflight Orchestra”. Kreativ producent för Queens,

Karin Funk – Utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, har Karin gjort flera framträdande roller i musikaler som Chess, Häxorna i Eastwick och Sweeney Todd. Med sin bredd som sångerska, konferencier, producent och kreatör har hon också anlitats för otaliga events och showproduktioner runt hela världen! Karin har också släppt två singlar under eget namn.

Kapellmästare Martin Olsson med liveband.

Producent: MT LIVE & GALA ENTERTAINMENT

Missa inga erbjudanden

Starta en prenumeration på vårt nyhetsbrev och få förhandserbjudanden och nyheter direkt i din inkorg.