Change language
29 November 2019

ETT KLASSISKT PLURA-GIG PÅ KAJSKJUL 8 – 18 APRIL 2020!

Ett klassiskt Plura-gig på Kajskjul 8 – 18 april 2020!

Plura kommer tillbaka till Kajskjul 8. I april välkomnar vi åter denna stora rockpoet som under en stämningsfull kväll bjuder på sina mest kända klassiska låtar. Plura Jonsson är en legendar i Sverige, inte minst genom sina 40 år som frontfigur i rockbandet Eldkvarn. Med ikoniska låtar som “Fulla för kärlekens skull”, “Pojkar pojkar pojkar” och “Kärlekens tunga” har rockpoeten från Norrköping en given plats i den svenska musikhistorien. Denna kväll ackompanjeras han av sitt nuvarande band under ledning av sonen Axel Jonsson.

Tillsammans med sin bror Carla Jonsson och kompisen Tony Thorén bildade Plura Jonsson bandet Piska mig hårt 1971. År 1976 bytte de namn till Eldkvarn. Bandets medlemmar har skiftat under åren, likaså influenserna som har hämtats från bland annat proggen, punken, Dylan, Springsteen och U2. Gemensamt är Pluras personliga texter. Med låtar som ”Kärlekens tunga”, ”En liten kyss av dig”, ”Pojkar, pojkar, pojkar”, ”Vår lilla stad” och ”Kungarna från Broadway” räknas Eldkvarn som ett av de största banden i svensk rockhistoria. Plura har gjort ett trettiotal album och otaliga singelsläpp, samlingsboxar och samlingsalbum tillsammans med Eldkvarn. Han har även gjort ett antal titlar och artistsamarbeten under eget namn. Plura har skrivit låtar till Jerry Williams, Sven Ingvars och Totta Näslund, och har också medverkat i TV-program som Pluras Kök och Så mycket bättre. Förutom sin självbiografi ”Resa genom ensamheten” som kom ut 2008 har han gett ut flera kokböcker.

Den 18 april är det alltså dags för Plura att inta scenen på Kajskjul 8. Biljetter släpps 29 november kl 10.00 på www.kajskjul8.se

För mer information besök www.kajskjul8.se eller kontakta Kristin Blidner; kristin.blidner@kajskjul8.se
0730-880 878

För pressförfrågningar, kontakta Blixten; Sandra Nordin, sandra.nordin@blixten.se

Missa inga erbjudanden

Starta en prenumeration på vårt nyhetsbrev och få förhandserbjudanden och nyheter direkt i din inkorg.