Global matlagning med lokala råvaror

Våra kockar lägger all sin kärlek på maten. Oavsett om de komponerar en trerättersmiddag för 900 personer eller en buffé för ett mindre sällskap. I vårt eget kök tillagas rätterna med noga utvalda råvaror, i största möjliga mån med ekologiska och lokalproducerade råvaror och ingredienser. Om de inte finns i omgivningen väljer vi platser där de är som bäst. Inspirationen hämtar vi från hela världen. Allt för att helheten ska bli den bästa.

Goda smaker förstärker upplevelsen

Vår köksmästare Daniel tar tillsammans med sina medarbetare i köket fram menyer som harmoniserar med våra shower eller de teman som våra event ska spegla. Vi lagar all mat från grunden, våra smakrika fonder görs enligt konstens alla regler.

Köksmästare Daniel Littorin

Köksmästare Daniel anpassar våra menyer efter säsongens råvaror, de är i främsta mån ekologiska och närodlade. Daniel är en mästare på att sätta smaker. Efter många år i restaurangbranschen hanterar han och hans team små som stora middagar briljant, dessutom med en konstnärlig touch. Deras vilja att utvecklas och överraska är stor, den förstärkts med åren och med gästernas önskemål.

Nära och noga utvalda råvaror

Vi är stolta över att vårt kök alltid strävar efter att arbeta med de bästa råvarorna, det har blivit lite av vårt signum, ett kött som är lite mörare, den pinfärska fisken och de krispiga grönsakerna som helst ska vara odlade i våra omgivningar. Ambitionen är att servera närproducerad mat utifrån vad årstiderna har att erbjuda.

Vi värnar om miljön

Vi har en stark miljömedvetenhet. Vi källsorterar vårt avfall och strävar efter att inte slänga något i onödan. Menyer skrivs utefter säsongsanpassade råvaror och vi försöker att samköra våra leveranser. Våra leverantörer finns i närområdet och vi väljer dem med omsorg. Självklart är vi KRAV-certifierade.

Medlem i Smaka på Göteborg

Göteborgs Restaurangförening ”Smaka på Göteborg” startades 1999 som ett samarbete mellan Göteborg & Co och restaurangnäringen i Göteborg, inte minst för att profilera Göteborg som kulinarisk destination. Föreningen är ett samarbete mellan ett 50-tal restauranger, där Kajskjul 8 har varit med sedan starten. Man arbetar även med att stärka relationerna till lokala producenter och leverantörer och för att säkra att råvarorna håller hög kvalitet.

Håll dig uppdaterad!

Starta en prenumeration på vårt nyhetsbrev och få förhandserbjudanden och nyheter direkt i din inkorg.