Change language

Stefan Andersson – Flygblad över Berlin

Meny

 

förrätt

Potatis- och purjolökssoppa

Inledningsvis en len Potatis- och purjolökssoppa som vi har smaksatt med vitt vin och rostad vitlök. Dessutom adderar vi strimlad kallrökt lax som ger rätten fin sälta.

Kvällens vegetariska förrätt är samma goda soppa, förutom laxen. 


varmrätt

Oxfilé

Varmrätten för kvällen är inte vilken köttbit som helst, det är mittbiten på en oxfilé som också kallas för filéns ”hjärta”. Till denna härlighet serveras en kombination av sockersaltad och stekt kål i färgerna svart, rött, vitt och grönt, samt en potatiskaka på King Edward som vi smaksätter med västerbottenost och vitlök. Dessutom en mustig skogssvampssås som får mersmak av timjan, parmesan och cognac. Köttet serveras medium.

I föreställningens vegetariska varmrätt är det en vegetarisk variant av tournedos som har huvudrollen, gjord på seitan, torkad svamp och smaksatt med soja. Den ackompanjeras av samma goda tillbehör som köttversionen.


dessert

Drottningpaj

Så till sist det söta. En drottningpaj som för tankarna till sommaren som var. En generös samling av blåbär och hallon döljer sig under ett smuldegstäcke. Den serveras med en len råkräm som är smaksatt med vanilj, med andra ord en kallrörd vaniljsås.