Change language

 

Sommarens stand-up kvällar

I år blir sommaren mycket roligare på Kajskjul 8. Mellan den 29 juni och 17 augusti flyttar den Göteborgsbaserade ståuppklubben ”Hilarious Stand-Up” in på vår Sommarbistro med några av landets grymmaste komiker. Räkna med en riktigt rolig helkväll där stämningen stegras, från igenkännande leenden till gapflabb och skrattattacker.


Vi börjar 20.00 med en liten lätt uppvärmning och en presentation av kvällens komiker av kvällens MC, sedan snabbt in på kvällens rookie som får chansen att testa sina oneliners och erfarenheter, med andra ord en möjlighet att bli morgondagens stjärna. Därefter applåderar vi in kvällens support som värmer upp skrattmusklerna inför aftonens headline som äntrar scenen. Vid 22-tiden kan du antingen varva ner, men helst höja stämningen ännu mer. Då går vi från snack till musik i baren.

Köp biljetter här

STÅUPPARNA

Kodjo Akolor - 29/6

Kodjo Akolor är kanske mest känd som en av programledarna för årets Melodifestival, Musikhjälpen, P3 Guld och inte minst Morgonpasset i P3 där han med sitt sprudlande humör och en nyfikenhet fått trötta svenskar att piggna till. Parallellt med radio- och Tv-livet har Kodjo blivit en av landets mest uppskattade och roligaste komiker. 2015 debuterade han med sin egen stand-up show ”Brott mot jantelagen” och gav sig ut i landet för att prata om att vi faktiskt ska tro att vi är något. Nu är han tillbaka med sin snabba tunga och nya tankar som får oss att fundera och skratta. Väldigt mycket.

Ann Westin - 6/7

Hon är vald till Sveriges bästa kvinnliga ståuppare inte mindre än tre gånger. Senast med motiveringen “Med sin timing och obetalbara kroppsspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar utvecklas”. Vem vet vad hon levererar den här gången, det vill man ju inte missa. Många är förvånade över att hon har fått priset tre gånger. Det borde varit fler.

Tobias Persson - 13/7

Vänner, medmänniskor, publik!
Tobias har varit stand-up komiker sedan 2001. Parallellt med det har han spelat fars, skrivit böcker, tv-manus, levererat rimmade dikter till tidningar, gjort filmer, musik, regisserat tv-reklam med mera. Många känner nog igen honom från Ö&B-reklamen. Sedan 2009 uppträder han frekvent i Storbritannien på diverse humorklubbor (har gjort fem olika shower på Fringe-festivalen i Edinburgh.) I vintras turnerade han Sverige runt med sin egen show ”Man på prov”.

LENNIE NORMAN - 20/7

Lennie Norman började för länge sedan som musiker men övergick till sist att leverera träffsäker humor som fick många gillare och några ogillare. Som en av pionjärerna inom svensk stand-up satte han genast ribban och han la den högt med en gång. Förra året turnerade han runt om i Sverige sin egen show “Gubbvarning”. Nu är han äntligen tillbaka i Göteborg för en stand-up kväll på Kajskjul 8:s Sommarbistro.

ROBIN PAULSSON - 27/7

Med sin omåttligt populära talkshow ”Robins” är det få som inte vet vem Robin Paulsson är. Som programledare för Melodifestivalen 2015 tillsammans med Sanna Nielsen mötte han en ännu större publik. Alla kanske inte känner till att han dessutom har skrivit manus till sketchprogrammen ”Kvarteret Skatan” och ”Extra Allt”. Robin har även medverkat i ”Parlamentet” och varit programledare för ”Svenska Idrottsgalan” ett par gånger. Att möta en publik och leverera ett underhållande framträdande är med andra ord en självklarhet för Robin.

HASSE BRONTÉN - 3/8

Hasse är före detta Säpo-polisen som blev programledare för ”Efterlyst” och startade podcasten ”Snutsnack” som på kort tid har den blivit en av Sveriges mest uppskattade poddar. Han är även en av Sveriges mest bokade komiker. Har man sett honom förstår man varför. Och det är därför han kommer till Kajskjul 8. Det här är ett av många citat som sammanfattar Hasses framträdanden på ett bra sätt: ”Hasse får med sin härliga personlighet och avslappnande humor vilken publik som helst att ha en fantastisk rolig kväll!

EMMA KNYCKARE - 17/8

Emma Knyckare har skaffat sig en stor fanbase som programledare och komiker. Under flera år ledde hon ”Morgonpasset” och ”Tankesmedjan”. Hon var en av programledarna för ”Musikhjälpen” 2013 och samma år drog hon igång sitt eget radioprogram ”Knyckare i P3″. Förra året startade hon ”Statement festival” och turnerade landet runt med sin egen ståuppshow ”Årets Mama – En föreställning om familjeliv, underliv och kärlek”. Vi förmodar att du inte har missat henne. Och då förmodar vi att du inte tänker missa hennes framträdande på Kajskjul 8.