Change language

3 artister - Sånger vid havet

17 juli 2019

Välkommen till en intim visafton

För tredje året i rad arrangeras den turnerande visfestivalen ”Sånger vid havet”. En kväll där publiken får möta några av Sveriges bästa artister och musiker i ett akustiskt, avskalat och intimt format. Förutom tolkningar av vis-historiens giganter; Fred Åkerström, Cornelis Vreeswijk och Björn Afzelius, bjuds vi även på en härlig blandning av artisternas egna låtar. Njut av en sommarkväll i visaftonens tecken!

 

Om visaftonen

Precis som tidigare somrar är det tre väl utvalda platser längst den svenska västkusten som kommer besökas. Nytt för i år är att dom stannar till i storstan och besöker Kajskjul 8 en av kvällarna. Årets artister är Jack Vreeswijk, Cajsastina Åkerström och Guran, Nord & Nyberg. Med dessa namn så kan publiken förvänta sig en magisk kväll där de framför egna låtar blandat med tolkningar av Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström och Björn Afzelius fantastiska låtskatter. Samtliga artister har en minst sagt nära relation med dessa giganter och deras tolkningarna har hyllats genom åren. 

 

Meny

Våra kockar bjuder på härliga sommar-rätter. Välj mellan klassisk räksmörgås, husets fisksoppa eller det vegetariska alternativet, asiatisk risnudel-sallad. 

meny

Om artisterna

Jack Vreeswijk – Låtskrivaren, textförfattaren och kompositören med fyra rosade fullängdsalbum på meritlistan. Till det, och icke minst, son till en av vår tids mest kända och folkkära artister – Cornelis Vreeswijk. Med sina personliga tolkningar av sin fars oändliga låtskatt, har Jack etablerat sig som en av landets mest uppskattade artister. Han har tilldelats flera utmärkelser och prisbelönats med såväl Cornelis Vreeswijk-stipendiet som Fred Åkerström-stipendiet. Jack var under 2017 & 2018 ute på en bejublad och slutsåld konserthus-turné med Cajsastina Åkerström.

Cajsastina Åkerström – Sen genombrottet på 90-talet med ”Fråga Stjärnorna” så har Cajsastina vuxit sig fast som Sveriges största visdrottning. På senare år har hon haft ett framgångsrikt samarbete med den kända producenten Peter Kvint som utmynnade i albumet ”Vreden och stormen” som släpptes 2015. Samarbetet har därefter fortsatt och låten ”Om det var du” blev ytterligare en stor hit. Cajsastina är dotter till Fred Åkerström och tillsammans med Jack Vreeswijk så har hon de senaste åren turnerat med ”Du & Jag Farsan” som gått för utsålda hus över hela Sverige och Norge. Föreställningen är en hyllning till Cornelis & Fred.

Guran, Nord & Nyberg – Det har nu gått 20 år sen Björn Afzelius gick bort efter sviterna av cancer. Björns minne kommer under 2019 hedras av några som stod honom mycket nära. Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius, kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien. Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år. Hyllningsturnéerna ”Tusen Bitar” och ”Sånger till friheten” har gått för slutsålda konserthus över hela Sverige.

 

Biljetter & priser

• Åldersgräns 18 år.
• Bordsplacering görs i bokningsordning.
• Betalda biljetter återlöses ej.
• Begränsat antal rullstolsplatser finns och bokas alltid via telefon.
• Matgäster placeras längst fram.

Företags- och gruppbokning

Speldatum
Datum
Middag+Show
Endast Show
Tider
  KVÄLLENS UPPLÄGG cirkatider
 • 18.00
  Dörrarna öppnas
 • 19.00
  Maten serveras
 • 20.00
  Akt 1
 • 20.45
  Paus
 • 21.00
  Akt 2
 • 21.45
  Paus
 • 22.00
  Akt 3
 • 22.45
  Bar & musik
 • Öppet till sent