Change language

Plura - En man av hjärtat

En musikalisk resa genom livet med Plura

Med sin första scenföreställning ”En man av hjärtat” tar Plura med oss på en självbiografisk resa. Pluras egna favoriter varvas med nyskrivna låtar, mellansnack och personliga reflektioner. Välkommen till en hyllad föreställning med en av landets största artister.

Om föreställningen

Plura Jonsson, frontmannen i Eldkvarn, matlagaren och framförallt de personliga texternas man har allt som gör en föreställning. ”En man av hjärtat” är en självbiografisk resa genom Plura-land, från Café Broadway till Pluras kök. Det handlar om drömmar och förhoppningar och vad som blev av och kvar. Tillsammans med ett intimt band varvas nya tolkningar av klassiska Eldkvarn-låtar med nyskrivet material. Plura har själv skrivit manus tillsammans med Hugo Hansén, hans son Axel Stridbeck är kapellmästare och Mauro Scoccos röst guidar oss genom föreställningen med anekdoter och frågor still Plura. Välkommen till en hyllad föreställning, inte minst för Pluras närvaro som inte lämnar någon oberörd, oavsett om man har följt med under karriären eller inte.

Manus: Plura Jonsson
Regi: Hugo Hansén
Bandet: Axel Jonsson Stridbeck – kapellmästare, elgitarr
Freja Drakenberg – klaviatur, gitarr, slagverk, fiol
Marcus Arborelius – klaviatur
Zackarias Ekelund – trummor
Jonatan Lundin – elbas.

Meny

Pluras hjärta klappar för de italienska köket. Det har vår köksmästare Fredrik Wall tagit fasta på när han har komponerat denna härlig meny. Allt är italienskinspirerat och väldigt gott förstås.

kvällens meny

Om Plura

Tillsammans med sin bror Carla Jonsson och kompisen Tony Thorén bildade Plura Jonsson bandet Piska mig hårt 1971. År 1976 bytte de namn till Eldkvarn. Bandets medlemmar har skiftat under åren, likaså influenserna som har hämtats från bland annat proggen, punken, Dylan, Springsteen och U2. Gemensamt är Pluras personliga texter. Med låtar som Kärlekens tunga, En liten kyss av dig, Pojkar, pojkar, pojkar, Vår lilla stad och Kungarna från Broadway räknas Eldkvarn som ett av de största banden i svensk rockhistoria. Plura har gjort ett trettiotal album och otaliga singelsläpp, samlingsboxar och samlingsalbum tillsammans med Eldkvarn, samt ett antal titlar och artistsamarbeten under eget namn, han har bland annat skrivit låtar till Jerry Williams, Sven Ingvars och Totta Näslund. Plura har också medverkat i TV-program som Pluras Kök och Så mycket bättre. Förutom sin självbiografi ”Resa genom ensamheten” som kom ut 2008 har han gett ut flera kokböcker.

Biljetter & priser

Åldersgräns 18 år. Bordsplacering görs i bokningsordning. Menygäster placeras framför showgäster. Betalda biljetter återlöses ej. Rullstolsplatser finns och bokas via telefon.

Företags- och gruppbokning
Tider
  KVÄLLENS UPPLÄGG cirkatider
 • 17.45
  Dörrarna öppnas! Menygäster välkomnas
 • 18.30
  Till bords
 • 19.00
  Showgäster välkomnas
 • 19.15
  Senast ankomsttid för showgäster
 • 20.00
  Akt 1
 • 21.00
  Paus
 • 21.45
  Akt 2
 • 22.45
  Bar & musik till sent
Press