Change language

Lotta Lundgren och Erik Haag - Alla kan äta julbord

1 DEC SLUTSÅLT!

En julbordsföreställning med Lotta Lundgren och Erik Haag

Vore det inte för julbordet skulle julafton bara vara en dag i december, utan julbord bleve det helt enkelt ingen jul i Sverige. Ändå vet försvinnande få av oss hur man äter julbord efter konstens alla regler, vad julbordets rätter representerar och hur de hamnat där.

Julbord med gruppterapi

Återigen är det dags för Lotta Lundgren och hennes julbordspartner Erik Haag att utbilda oss i den svenska mattraditionens historia, den här gången de senaste tusen åren av julbordsarkeologi.

Det är en blandning av guidad julbordsvisning, gruppterapi, föreläsning och underhållning där du lotsas hela vägen från startsill till julgrötsmål. Och allt där emellan, med tillhörande drycker och alltid med en koppling till historien och med en kombination av bordsservering och buffé, allt efter vad som serveras.

Julbord

Alla kan äta julbord garanterar ett gammeldags, vällagat och petigt komponerat julbord. Helt utan moderna nytolkningar, aktuella trender, allmän utfyllnad, barnvänliga kompromisser och vegetariska alternativ. Samtidigt på ett annorlunda, väldigt gott och mycket underhållande sätt.

JULBORDET

 

OM LOTTA LUNDGREN & ERIK HAAG

Lotta Lundgren och Erik Haag har roat oss i flera år med sina resor genom historiens dukade bord. Första gången de arbetade tillsammans var när de ledde programmet Landet brunsås i SVT 2010 tillsammans med Henrik Schyffert där de tog upp historiska och kulturella aspekter av mat och matlagning. Lotta och Erik hyllades i media och vann Årets livsstilsprogram med HistorieätarnaKristallengalan 2013. Duon ledde även Julkalendern Tusen år till julafton 2015, som snittade på 2,3 miljoner tittare om dagen.

 

Efter att Lotta Lundgren lämnade en framgångsrik karriär i reklambranschen har hon arbetat med mat. Hennes kokbok Om jag var din hemmafru följdes av matlagningsboken Tio lektioner i matlagning. Hon har också nyligen lett SVT-serien På jakt med Lotta och Leif tillsammans med Leif G.W. Persson.

Erik Haag är författare, regissör, producent och programledare. Han slog igenom som en del av Hassangänget på 90-talet och därefter följde en rad tv-produktioner. Han har bland annat varit programledare för Melodifestivalen, Roast på Berns och Knesset och skrivit TV-succéer som Pappas pengar och ℅ Segemyhr.

Biljetter & priser
Företags- och gruppbokning

Tider
  KVÄLLENS UPPLÄGG
 • 18.30
  Välkommen till Kajskjul 8! Dörrarna öppnas!
 • 19.15
  Föreställning och julbordet startar
 • 22.45
  Baren öppen & musik
Press

Hej!
Du har hittat till en sida med en artist som redan varit här.
Förhoppningsvis har vi något i vårt aktuella utbud som faller i smaken.
Är du nyfiken på vilka artister som varit här under åren – ta en titt HÄR.