Change language

Marina event på Maritiman

Vi erbjuder också middagar och företagsevent på Maritimans fartyg som ligger förtöjda utanför vårt hus. Här finns plats för sällskap på 10 till 56 personer i en spännande och historisk miljö. Eller vad sägs om att ta fördrinken på jagaren Smålands helikopterplatta eller under vattenytan ombord på ubåten Nordkaparen. Därefter står en härlig middag uppdukad på däck. Det är upplagt för en helkväll.

 

ÄT OCH DRICK – PÅ LAND ELLER PÅ VATTEN

Maten ombord tillagas av våra egna kockar. De lyssnar gärna på vad ni har att önska och väljer gärna att arbeta med säsongens råvaror. Officersmässen på jagaren Småland har plats för 22 gäster, på hamnfärjan Dan Broström kan vi duka upp för 56 gäster. Kommer ni fler rekommenderar vi att ni stannar på land och bokar Kajskjul 8. Där finns det plats för upp till 900 gäster.

VI STIMULERAR BÅDE DINA SMAKLÖKAR OCH HJÄRNCELLER

När du planerar ett event, ett möte eller en liten konferens på någon av båtarna rekommenderar vi att bjuda gästerna på en privat, guidad tur på Maritimans fartyg. Det är ett väldigt uppskattat avbrott. Ta med sällskapet upp på de svindlande höjderna på jagaren Smålands kommandobrygga, promenera över pråmar och landgångar och kliv ner under ytan ombord på ubåten Nordkaparen. Guiderna är inte bara specialister på det marina livet, de vet också hur man anpassar innehåll och språk efter dina önskemål.

 

BARNKALAS PÅ MARITIMAN

Tillsammans med Maritiman ordnar vi även barnkalas ombord på fartygen under vår, sommar och höst. Läs mer om barnkalasen här!

Bokning av barnkalas: telefon 031-10 59 50 eller bokning@maritiman.se

HAMNFÄRJAN DAN BROSTRÖM

På hamnfärjan Dan Broström, som till vardags huserar lunchcaféet Matrosen Ferry Kitchen, dukar vi för upp till 56 gäster. Dan Broström är perfekt till mindre konferenser, styrelsemöten, personalmiddagar men även till familjefester och kalas med olika teman. Varför inte börja med en undervattensdrink nere i ubåten Nordkaparen, innan ni avnjuter middagen ombord?

Hamnfärjan Dan Broström byggdes 1963 vid Bröderna Larssons varv i Kristinehamn och levererades därefter till Göteborgs hamnstyrelse. Hon trafikerade linjen mellan Rosenlund och Lindholmen fram till 1990 och sedan följde ett par år då hon gick hamnturer med passagerare tills hon köptes av Maritiman år 1994. Färjan var utrustad med två Voith-Schneideraggregat för framdrivning, vilka med sina individuellt ställbara blad ger en mycket god manövreringsförmåga och kunde ersätta både propellrar och roder. Idag är färjan ett lunchcafé som även det drivs av Kajskjul 8.

FARTYGSDATA
Längd: 27,5 m · Bredd: 8,1 m · Djupgående: 2,2 m · Deplacement: 135 ton · Maskinstyrka: 2×238 hk · Fart: 6 knop · Passagerare: 300 st

JAGAREN SMÅLAND

I Officersmässen på jagaren Småland finns det plats för 22 sittande gäster. Vi ordnar många olika typer av event här: bröllopsmiddagar, mindre konferenser, kick-off och styrelsemöten för att nämna några. Många sällskap väljer att börja med en svalkande välkomstdrink uppe på Smålands helikopterplatta, för att sedan inta själva middagen i Officersmässen.

Jagaren Småland är det största musealt bevarade örlogsfartyget i Skandinavien. Hon sjösattes vid Eriksbergs Mekaniska Verkstad 1952 och levererades till marinen 1956. Jagaren har moderniserats tre gånger och togs ur tjänst 1979. Vid leverans var hon tillsammans med systerfartyget Halland, som hade färdigställts vid Götaverken året innan, världens första jagare med sjörobotar. Framdrivningsmaskineriet bestod av två ångturbiner om 29 000 hk var för sig drivande en propeller. Jagaren kan sägas utgöra facit på en 50-årig utveckling av jagarvapnet. Besättning i fredstid var 272 man. Idag anordnas arrangemang för mindre sällskap både i Officersmässen och i Högbåtsmannamässen.

FARTYGSDATA
Längd: 121,6 m · Bredd: 12,1 m · Djupgående: 4,24 m · Deplacement: 3 344 ton · Maskinstyrka: 58 000 hk · Fart: 37 knop · Besättning: 272 man

BESTYCKNING
8 st 53 cm torpeder · 4 120 mm kanoner i två dubbeltorn · 257 mm kanoner i ett dubbeltorn · 640 mm luftvärnskanoner · 2 antiubåtsraketpjäser · Sjunkbomber · Robotar, minor

UBÅTEN NORDKAPAREN

Överraska era gäster med en välkomstdrink under vattenytan ombord på ubåten Nordkaparen. Inget för landkrabbor eller klaustrofober – men en oförglömlig upplevelse för modiga äventyrare!

Ubåten Nordkaparen är av Drakenklass och byggdes vid Kockums Mekaniska Verkstad i Malmö med leverans till marinen 1962. Hon skiljer sig från tidigare typer främst i fråga om akterskeppet som har gjorts strömlinjeformat och försetts med ett korsroder. Nordkaparen försågs även med en stor, långsamt gående propeller vilket gav en tystare gång jämfört med tidigare dubbelpropellrar. Hon utrustades också med system för trådstyrning av torpederna, vilka lagrades i ett revolvermagasin som förenklade samt minskade tiden för torpedtubernas omladdning. Ubåten är även utrustad med en torpedkran på fördäck för att kunna bärga övningstorpeder.

FARTYGSDATA
Längd: 69,3 m · Bredd 5,3 m · Deplacement: 835 ton i övervattensläge · Maskinstyrka: 2 300 hk · Max dykdjup: 150 m · Batterier: 130 ton

Missa inga erbjudanden

Starta en prenumeration på vårt nyhetsbrev och få förhandserbjudanden och nyheter direkt i din inkorg.